Informatii Produse

Tendintele in materie de becuri la autoturism

Ai nevoie de proiectoare auto? Ai la dispozitie proiectoare auto universale pentru orice exigenta, vezi oferte şi promoţii! Si nu numai atat: pe langa proiectoare auto, ai si becuri pozitie, plus multe altele in oferta online generoasa pe care sigur trebuie sa o analizezi. Stii bine ca un magazin online romaneasc ofera produse atent selectionate pe criterii de calitate si e atent la nevoile clientilor, cu eforturi sustinute ca sa aduca plusvaloare cu fiecare produs comercializat.

Atunci cand e vorba despre oferta in ceea ce priveste accesoriile auto (plus multe altele in acest sens) desigur trebuie sa asculti parerile specialistilor, dar si sa iti iei inima in dinti si sa studiezi ofera pietei – desigur, ofertele care merita, potrivit a ceea ce e mentionat mai sus. Spre exemplu, iluminarea autovehicolului este esentiala mai ales pentru siguranta ta. Si iata un mic rezumat in acest sens, cu mentiunea ca luminile la o masina sunt urmatoarele: far faza scurta si faza lunga; proiectoare de ceata fata si proiector de ceata spate; semnalizatore fata si spate; stopuri; pozitii fata si pozitii spate; bec marsarier; becuri pentru numarul de inmatriculare; -interior (plafoniera, diverse led-uri in bord, etc.)

In functie de destinatia/utilizare, becurile sunt: becuri pentru faruri; becuri pentru proiectoarele de ceata; becuri auxiliare. In functie de modalitatea de iluminare, becurile pot fi: becuri cu halogen; becuri LED; becuri XENON.

 

Minim de informatii

Toate becurile trebuie marcate de catre producator cu un minim de informatii: – 12V – indica tensiunea nominala de functionare; H4, H7, H11, W5W sunt categoriile conform standardelor ECE si sunt urmate de puterea nominala de functionare: 60/55W, 55W, 55W si respectiv 5W; „E” urmat de un numar de 1-2 cifre reprezinta codul tarii europene in care becul a fost testat si aprobat; urmatorul grup din 3 sau 5 caractere alfanumerice care urmeaza dupa codul tarii reprezinta marcajul de omologare acordat de autoritatea nationala care a facut omologarea ( in cazul Romaniei autoritatea in cauza este Registrul Auto Roman – RAR); „U” daca apare marcat pe soclul becului inseamna ca becul are radiatie UV redusa, si deci poate fi folosit in farurile din plastic.

Becurile H4, H7 si H11 sunt becuri cu halogen. La becurile cu radiatie UV redusa, balonul este confectionat din sticla dura (cuart). Becurile halogen nu au balonul becului vidat, ci este umplut cu un gaz inert, o halogenura de Iod sau Brom. Filamentul ajuns la incandescenta in atmosfera acestui gaz da o lumina care strapunge mai bine ceata.

Iluminarea optima

La becurile halogen, balonul becului nu se innegreste la interior, asa cum se intampla la becurile de far clasice, vidate, din cauza particulelor care parasesc filamentul din wolfram si se fixeaza pe peretele balonului.

Exista foarte multe mărci şi tipuri de becuri (Philips, Osram, Bottari,), în mod evident construcţia acestora fiind standardizată, pentru a se putea potrivi becul respectiv la tipul de far căruia îi este destinat. Standardizările sunt binecunoscute, becurile fiind denumite generic H1, H3, H4, H7 etc.

Instalatiile de iluminare tip Halogen folosesc becuri denumite generic “cu halogen” datorita gazului prezent in interiorul capsulei “de sticla” a becului propriu-zis. Filamentul este din tungsten, insa prezenta  gazului inert din grupa halogenilor si invelisul de cuart ofera posibilitatea filamentului de a se regenera, ca urmare durata de viata a becului tip halogen devine mai mare.

Mai sunt multe de discutat in ceea ce priveste iluminarea optima a masinii tale, dar inainte nu strica sa fii informat.

 

Apeleaza la online cand nu te descurci la „piesele” auto 

 

Ai un autoturism, dar nu stii ce sa faci cu el! Adica, oricum ti-ar suna acest lucru, ai masina si chiar daca stii sa o conduci nu te descurci cu ea din punct de vedere tehnic. Spre exemplu, ai nevoie de lumina alba si cu anulator de eroare CAN-BUS, becuri led h7, si becuri certificate/omologate European E8, iar aceste lucruri, care reprezinta o necesitate pentru masina ta, iti suna ca si cum ar face parte dintr-un film science fiction.

Este clar ca trebuie sa consulti un magazin online foarte specializat in acest sens, care te va ajuta nu numai cu oferta foarte variata, ci si cu orientarea foarte buna in ceea ce priveste optiunile pe care le ai.  

Sigur ca te vei gandi ca in ceea ce priveste domeniul comertului online, acesta e la inceput la noi, dar la magazinele online romanesti trebuie sa stii ca segmentul electronicelor, implicit auto este cel mai bine reprezentat, cu un sfert din activitati desfasurate online. Potentialul e urias, practic orice magazin de la colt de strada ar trebui sa ajunga sa aiba si varianta online.

 

Salveaza timpul, banii si masina!

Prin urmare, cand nu prea te pricepi la necesitatile masinii tale, chiar daca stii foarte bine sa o conduci, apeleaza la specialistii pe care tocmai i-am indicat. Daca esti in continuare nu prea increzator in ofertele online, nu iti ramane decat sa faci un studiu de piata despre autoturisme, piese de schimb, accesorii etc.

Asta daca tu simti ca nu e bine sa aventurezi pe un teritoriu despre nu cunosti nici un detaliu si in legatura cu care simti ca poti pierde atat timp, cat si bani. E alegerea ta, dar trebuie de asemenea sa stii ca tocmai un magazin online te poate salva multiplu: iti salveaza timpul, banii si masina!

Intr-adevar, studiind piata,  poti afla cat de bine se pot vinde anumite piese si accesorii auto, poti deduce pentru ce marci sunt recomandate anumite piese etc. Dar gandeste-te ca scopul tau principal nu este acela de a-ti largi cultura generala in domeniu, ci de a-ti salva autoturismul.

 

Familiarizeaza-te cu domeniul

In plus, poti apela si la cineva pe care il cunosti sau care ar putea cunoaste mai bine domeniul. Si asculta sfatul principal: „intra” intr-un magazin online cu vanzare de piese auto si accesorii, pentru a te putea familiariza cu domeniul la inceput, apoi realizeaza o lista cu ce ai nevoie.

Una dintre cele mai bune modalitati este aceea de a-ti defini „nisa”. Acest lucru inseamna ca ai nevoie sa cunosti in detaliu propriul autoturism, precum si tipul de accesorii de care ai nevoie. Intr-un magazin online imaginile vorbesc mai mult decat cuvintele pot spune.

Astfel ca pagina produsului trebuie sa contina imagini profesionale ale produsului, atat descrierea, cat si fisa tehnica cu dimensiuni, marimi, detalii etc. Important este sa obtii informatiile de care ai nevoie. Astfel „munca” ta de cautare va fi substantial usurata si in cele din urma vei obtine piesele si accesoriile dorite pentru masina ta.


 

Diferențele dintre invertorul de undă sinusoidală pură și invertorul de val modificat

1. Mod inversare

Invertoarele cu undă pură utilizează de obicei PWM, unii chiar adaugă inversiunea în mai multe etape. Deși structura este mai complexă, forma de undă de ieșire este destul de bună, potrivită pentru sarcini inductive și capacitive. Invertoarele cu undă modificată sunt, de obicei, invertoare cu undă pătrată și doar câteva sunt adăugate cu pas-inversare. Structura invertoarelor este simplă, iar forma de undă de ieșire este proastă, deci nu sunt potrivite pentru sarcini inductive și capacitive.

2. Filtrare de ieșire

Invertoarele cu undă pură adoptă filtre LC în mai multe etape pentru a obține unde sinusoidale relativ pure. Invertoarele de unde modificate adoptă filtre LC într-o singură etapă, astfel încât ieșirea se apropie de undele scării.

3.Poluare electromagnetică

Ieșirea invertorului de alimentare sinusoidală RNZ este aceeași sau chiar mai bună AC sinusoidală ca rețeaua electrică pe care o folosim zilnic, deci nu provoacă poluare electromagnetică în rețeaua electrică. Invertoarele de alimentare cu undă pătrată RONZ produc o undă pătrată AC cu o calitate slabă, iar valoarea maximă pozitivă apare aproape în același timp cu valoarea maximă negativă, provocând astfel efecte instabile severe asupra încărcăturii și invertoarelor de alimentare RONZ în sine. În același timp, capacitatea sa de încărcare este mică, doar 40-60% din sarcina nominală, care nu poate transporta sarcină inductivă. Dacă sarcina este prea mare, a treia componentă armonică din curentul de undă pătrată va crește fluxul de curent capacitiv în sarcină și va deteriora grav capacitatea filtrului de putere a sarcinii.

4.Application

Invertoarele cu undă sinusoidală pură sunt aplicate la sarcini inductive (cum ar fi motoare), în timp ce invertoarele de undă modificate sunt aplicate la sarcini rezistive (cum ar fi becurile incandescente). Principiul alegerii între invertoarele cu undă sinusoidală pură și unda modificată se bazează pe caracteristicile electrice ale sarcinilor. Prețurile celor două invertoare variază foarte mult.

Unele aparate de uz casnic, cum ar fi iluminarea becurilor, televizorul, computerul, aragazul etc., pot utiliza fie invertoare de undă modificate, fie invertoare de undă sinusoidală pură. Impactul produs de valul modificat nu este foarte mare. Invertoarele de undă modificate pot fi alese atunci când se ia în considerare costul. Climatizarea obișnuită (Notă: Climatizarea 1P este egală cu 735W, deci trebuie să folosim invertoare de undă modificate de 800W, dar între timp rețineți că, uneori, aer condiționat 1P poate ajunge la 1000W, deci să estimăm că este de 850W). Puterea de pornire instantanee este de 3-5 ori mai mare decât puterea nominală pentru motor, frigider și alte aparate electrice, pentru care vă recomandăm să folosiți produse cu undă sinusoidală conform calculului de 3 ori (de ex. Pentru un climatizor de 2 CP / 1500 W, vă recomandăm 4500W , dar produsele noastre de 4000W pot conduce și acel aparat de aer condiționat, deoarece valoarea maximă a produselor noastre este de 6000-8000W, valoarea de vârf este egală cu valoarea maximă a puterii instantanee de impact). Pentru ca invertorul de undă modificat să conducă un aparat, trebuie să calculăm cu 5-7 ori puterea nominală, dar totuși va deteriora aparatele electrice. În general, nu recomandăm clienților să utilizeze invertor de undă modificat pentru climatizarea cu conversie de frecvență, aragaz cu inducție, care sunt și sarcini inductive, dar nu au o putere de pornire instantanee.

În general, invertoarele sinusoidale de alimentare cu RONZ pot asigura o alimentare de înaltă calitate pentru a conduce orice tip de sarcină, dar cerințele tehnice și costurile sunt mari. Unele dispozitive electronice de precizie și aparate de încărcare inductivă trebuie să utilizeze invertoare sinusoidale de alimentare RONZ. În caz contrar, poate duce la funcționarea anormală a echipamentelor electronice aferente sau, chiar mai rău, poate provoca daune echipamentelor și invertoarelor de alimentare cu RONZ sau poate scurta durata de funcționare a echipamentului. Invertoarele de alimentare RONZ aproape sinusoidale pot satisface majoritatea nevoilor noastre zilnice de energie, cu eficiență ridicată și zgomot redus.

 

whatsapp