Termeni si conditii

DEFINITII: cu exceptia situatiei in care contextul cere sau se stipuleaza altfel in prezentul Document, urmatoarele expresii vor avea intelesul mentionat mai jos:

VANZATORUL, va insemna SHOP ONIMAG sau SHOP ONIMAG SRL., organizata in baza legii romane si proprietarul Magazinului Web www.onimag.ro.

MAGAZINUL WEB, va insemna Magazinul on-line www.onimag.ro suportat de Website-ul asociat domeniului produsechina.ro cu subdomeniile acestuia, incluzand dar nelimitandu-se la Website-ul public disponibil Clientilor. MAGAZINUL WEB contine Magazinul Web cu livrare la domiciliu.

CONTINUTUL, va avea urmatoarele sensuri, dupa caz:

 • toate informatiile afisate pe website care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
 • continutul oricarui e-mail trimis de catre Vanzator catre Clientii sai prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al Vanzatorului catre Client, conform informatiilor de contactare specificate de catre acesta;
 • informatii legate de produsele, serviciile si/sau preturile practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la beneficiile oferite Clientilor de catre Vanzator, sau alte date privilegiate ale Vanzatorului;
 • incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe website, toate acestea sunt proprietatea exclusiva a Vanzatorului sau a partenerilor sai, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin Document scris de catre SHOP ONIMAG SRL sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

SERVICIUL, va insemna serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale Magazinului Web, in sensul acordarii posibilitatii Clientului sa achizitioneze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

CLIENTUL, va insemna orice persoana fizica sau juridica, care are sau obtine acces la Continutul si Serviciul oferit de Vanzator prin intermediul Magazinului Web, ulterior crearii Contului de Client.

CONTUL DE CLIENT, va insemna ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur Client accesul la zonele publice ale Magazinului Web prin care se face accesul la Serviciu. Crearea unui Cont de Client in Magazinul Web este limitata exclusiv la Clientii Persoane Fizice. In situatia in care Clientul doreste asocierea sa cu o Persoana Juridica, acesta va selecta bifa Sunt Persoana Juridica diponibila in sectiunea si va introduce datele de facturare ale societatii.

CARD BANCAR va insemna instrumentul de plata, proprietate a Clientului folosit de catre acesta pentru a plati in vederea achizitionarii produselor din Magazinul Web.

NUMERAR va insemna instrumentul de plata folosit de catre acesta pentru a plati produsele din Magazinul Web cu livrare la domiciliu.

REPREZENTANT FIRMA DE CURIERAT, va reprezenta persoana insarcinata de partenrii SHOP ONIMAG SRL (firme de curierat) sa duca la destinatie comanda lansata in Magazinul Web.

PRODUSUL va insemna orice articol afisat in Magazinul Web care in momentul Comenzii este disponibil pentru a fi adaugat fie in Cosul de Cumparaturi fie in Wishlist (lista dorinte) sau Compara Produs. In spatiul Magazinului Web Produsele se regasesc grupate pe categorii si pot fi afisate detaliat unde se afiseaza caracteristicile individuale ale unui Produs selectionat. Disponibilitatea si restrictiile aplicabile Produselor comandate din Magazinul Web vor fi afisate individual pentru fiecare Produs in parte in conformitate cu politica de Produs in vigoare.

COMANDA, va reprezenta o lista de articole, rezultata in urma adaugarii in Cosul de Cumparaturi a Produselor disponibile in Magazinul Web in vederea achizitiei. O Comanda initiata poate avea mai multe stadii: nefinalizat / finalizat

COSUL DE CUMPARATURI, va insemna forma web a cosului compus din totalitatea Produselor si Serviciilor selectate de catre Client din Magazinului Web in vederea achizitiei. Compozitia acestuia poate fi modificata pana la un anumit stadiu al Comenzii, moment in care devine Lista de Achizitie.

LISTA DE ACHIZITIE va reprezenta forma finala a listei cu Produsele adaugate de Client in Cosul sau de Cumparaturi in vederea achizitiei. Aceasta tine loc de Comanda ferma si este afisata in Magazinul Web inainte de efectuarea platii on-line sau inainte de livrarea la domiciliu

TAXA DE LIVRARE va insemna o suma fixa pe care Clientul o datoreaza Vanzatorului ca urmare a livrarii la domiciliu a Produselor Comandate prin intermediul Magazinului Web cu livrare la domiciliu.

DOCUMENTUL desemneaza prezentii “Termeni si Conditii” SHOP ONIMAG SRL pentru site-ul www.onimag.ro  .

CONTRACTUL LA DISTANTA reprezinta, conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.a., contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicare la distanta si se presupune semnat in momentul plasarii unei comenzi cu acceptarea prezentului Document.

NEWSLETTER/ ALERTA/ COMUNICARE desemneaza mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Vanzator intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

FISA PRODUSULUI va desemna pagina dedicata Produsului comercializat in Magazinul Web care afiseaza informatii detaliate despre acesta cu titlu informativ. Informatiile sunt insotite de imaginea Produsului si pot indica numele si tipul produsului, pretul in Lei, dar si continutul nutritional si ingredientele etc. Va urgam sa nu va bazati doar pe informatiile prezentate in Magazinul Web, ci sa verificati datele de pe ambalaj sau sa contactati Vanzatorul.

PRODUSUL INLOCUITOR va desemna Produsul similar sau superior celui comandat de Client, propus de Vanzator Clientului pentru a inlocui un Produs indisponibil temporar. Vanzatorul va anunta Clientul despe eventualele Produse indisponibile in Magazinul Web si va conveni impreuna cu acesta asupra Produsului Inlocuitor.

PRETUL PROMOTIONAL va desemna fie Avantajul de Fidelitate sau reducerea valorica reprezentand un pret special valabil intr-o perioada de timp determinata acordata Clientilor la discretia Vanzatorului. Conditiile acordarii Pretului Promotional vor fi afisate de catre Vanzator in Magazinul Web pentru fiecare campanie in parte conform politicii aplicabile in momentul Comenzii.

TRANZACTIE va insemna orice incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui Produs de catre Vanzator catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de Plati On-line great de catre acesta sau Ramburs in cazul in care comanda este livrata la o adresa specificata de client in momentul lansarii comanzii.

TAXA DE TIMBRU VERDE va insemna valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre compania autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/ reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut in HG nr. 1037/2010 privind deseurile de echipamente electrice si electronice. Conform legii, taxa de timbru verde este facturata de catre Vanzator si trebuie suportata in final de catre Client.

COLET reprezinta produsele comandate si adaugate in cosul de cumparaturi verificate, pregatite si ambalate pentru livrare intr-o cutie sau plic de la firmele de curierat, partenere SHOP ONIMAG SRL.

LIVRARE va insemna produsele comandate din Magazinul Web cu livrare la domiciliu, transportate contra cost, de catre curierii parteneri SHOP ONIMAG SRL, la adresa comunicata de Client. Serviciul de livrare este disponibil pe tot teritoriul Romaniei si poate avea taxa fixa sau taxa fixa + kilometrii suplimentari, lucru decis de firmele de curierat partenere SHOP ONIMAG SRL si anuntate catre client la finalizarea sau inaintea expedierii coletului.

I. Informatii generale

Prezentele conditii din DOCUMENT stabilesc conditiile contractuale aplicabile tuturor achizitiilor efectuate prin intermediul Magazinului Web www.onimag.ro , cu subdomeniile acestuia, in baza si cu aplicarea prevederilor OUG nr. 34/2014 care transpun la nivel national prevederile Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica DOCUMENTUL in orice moment si fara nici o notificare prealabila. De aceea, va recomandam sa consultati in prealabil aceasta sectiune de fiecare data cand doriti sa initiati o Comanda online, aplicabil fiind exclusiv DOCUMENTUL SHOP ONIMAG SRL  in vigoare la data efectuarii Comenzii.

Acceptarea acestor conditii este realizata, in momentul crearii Contului de Client, odata cu selectarea bifei "Am luat la cunostinta si accept Conditiile Generale de Vanzare". Bifarea acesteia si selectarea butonului Validare, indica faptul ca sunteti de acord cu respectarea DOCUMENTULUI pe care le-ati citit, le-ati inteles si le-ati acceptat in integralitate.

Orice persoana cu varsta peste 18 ani care doreste sa comande din Magazinul Web, cu subdomeniile acestuia, trebuie sa parcurga Procedura de Inregistrare pentru a crea un Cont de Client, indicand adresa sa de e-mail, numele, prenumele, adresa postala, numarul de telefon. Parola Contului de Client este strict personala, iar Vanzatorul recomanda Clientului sa nu o divulge nimanui, asigurand astfel pastrarea integritatii Contului sau.

Magazinul Web www.onimag.ro se adreseaza Clientilor persoane fizice, posesorii unui Cont de Client in cadrul www.onimag.ro , in mod exclusiv care au depasit varsta de 18 ani si care au parcurs etapele inregistrarii necesare crearii unui Cont de Client, nefiind suspendati sau inlaturati de catre Vanzator, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania. Devenind Client, persoana declara faptul ca intruneste conditiile susmentionate.

Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile efectuate in nume personal si isi asuma consecintele care decurg din utilizarea spatiului www.onimag.ro . De asemenea, Clientul raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale, electronice sau de orice alta natura, produse www.onimag.ro sau oricarui tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

In cazul in care Clientul nu este de acord si/sau nu accepta DOCUMENTUL:

 • Acesta renunta la accesarea website-ului si implicit la serviciile oferite de Vanzator prin intermediul Magazinului Web, incetand primirea Newslettere-lor/Alertelor si/sau Comunicarilor din partea Vanzatorului, de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea Vanzatorului.
 • Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta DOCUMENTUL prezent, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

In cazul in care Clientul si/sau isi revoca acceptul dat in favoarea respectarii DOCUMENTULUI SHOP ONIMAG SRL:

 • Acesta renunta la accesarea website-ului si implicit la serviciile oferite de Vanzator prin intermediul Magazinului Web, incetand primirea Newslettere-lor/Alertelor si/sau Comunicarilor din partea Vanzatorului, de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea Vanzatorului.
 • La solicitarea scrisa a Clientului, Vanzatorul va sterge toate datele personale care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
 • Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta DOCUMENTUL SHOP ONIMAG SRL, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea DOCUMENTULUI SHOP ONIMAG SRL pe perioada derularii unui Angajament (comandarea/ cumpararea unor produse), pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor datoriilor neonorate fata de Vanzator.

In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor datoriilor neonorate fata de Vanzator si isi revoca acordul exprimat in favoarea DOCUMENTUL SHOP ONIMAG SRL, Vanzatorul va anula Contul de Client al acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

Pentru a-si exercita dreptul prevazut mai sus, Clientul poate contacta direct Vanzatorul, sau poate folosi optiunile din continutul Magazinului Web destinate acestui scop.

In cazul in care nu sunteti de acord cu acest DOCUMENT SHOP ONIMAG SRL, va rugam ca inainte de a initia comanda dvs. sa ne trimiteti un mesaj cu aspectele pe care doriti sa le clarificati. De asemenea, asteptam opiniile si sugestiile dvs pe adresa e-mail: comenzi@onimag.ro.

II. Comanda online si raspundere

www.onimag.ro este usor de folosit si intuitiv mentionand la fiecare pas ce aveti de completat. Pentru a plasa o comanda online pe www.onimag.ro , Clientul trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

Sa consulte Fisa Produsului in care este mentionata denumirea, marca, pretul perceput si principalele caracteristici ale acestuia precum si eventualele avantaje comerciale.

Sa selecteze butonul “Adauga in Cos” ori de cate ori identifica Produse pe care doreste sa le comande imediat. Produsele sunt adaugate in Cosul de Cumparaturi al Clientului, acestea fiind afisate in meniul din partea de sus a ecranului sau sa selecteze butonul “Adauga in Wishlist” ori de cate ori identifica Produse pe care intentioneaza sa le comande ulterior. Astfel, Produsele sunt adaugate in sectiunea "Wish List", din pagina de Profil a Clientului, si pot fi ulterior regasite si adaugate in Cosul de Cumparaturi.

Pentru a comanda produsele din cos, clientul trebuie sa se autentifice cu e-mailul si parola Contului sau de Client si sa urmeze pasii mentionati. In cazul in care Clientul nu dispune deja de un Cont de Client in www.onimag.ro , poate alege crearea unui Cont si sa urmeze pasii mentionati sau poate alege sa comande fara a crea un cont.

Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului www.onimag.ro in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului www.onimag.ro .

Termenii si Conditiile Site-ului www.onimag.ro pot fi modificati oricand de catre SHOP ONIMAG SRL, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

In pagina de Profil a Clientului va fi pastrat istoricul informatiilor referitoare la Comanda/Comenzile efectuate de Client, Avantajele de Fidelitate acumulate, Produsele preferate - wishlist. Tot aici va fi disponibila optiunea Dezactivare Cont

Plasarea unei Comenzi implica acceptarea de catre Client a preturilor si a descrierii produselor oferite spre vanzare. Fotografiile, filmele, desenele etc. cu produse reprezinta doar ilustratii furnizate in scopuri informative. Clientii sunt incurajati sa citeasca Fisa fiecarui Produs pentru a-i cunoaste caracteristicile, iar pentru informatii complete sa verifice etichetarea Produselor la primirea Comenzii si inainte de orice consum sau utilizare.

In afara cazului in care se prevede altfel, Produsele afisate pe website sunt clasificate ca fiind disponibile. Cu toate acestea, daca, in ciuda vigilentei noastre, un Produs comandat este indisponibil, Clientul va fi informat cu privire la acest aspect in momentul ridicarii Comenzii, i se poate recomanda un Produs Inlocuitor si daca acesta nu va fi acceptat de Client, ii va fi livrata Comanda fara Produsul lipsa, care nu va fi facturat.

In cazul livrarii la domiciliu, validarea comenzii de catre Client se va face in momentul lansarii acesteia. Nicio modificare a Comenzii nu va fi acceptata dupa validarea acesteia de catre Client, cu exceptia acordului expres al Vanzatorului.

Datele stocate in sistemele informatice ale Vanzatorului vor fi considerate drept dovezi ale Comunicatiilor si ale Comenzilor care au intervenit intre parti.

Datele stocate in sistemele securizate ale Procesatorului vor fi considerate drept dovezi ale Comunicatiilor si ale Platilor care au intervenit intre parti.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza orice Comanda din motive legitime, in special in cazul in care cantitatile comandate sunt disproportionat de mari in raport cu cantitatile comandate in mod normal de catre Clientii care intrunesc calitatea de consumatori, dar si in cazul detectarii unui risc de frauda sau in cazul in care centrul de plata bancara refuza eliberarea autorizatiei.

III. Modalitati de plata si Preturi

Sunt acceptate 2 modalitati de plata pentru achizitiile efectuate de Clienti din Magazinul Web www.onimag.ro : plata online cu Cardul Bancar prin partenerii procesatori de plati online si plata numerar la livrare prin partenerii firme de curierat.

Daca se alege plata online cu Cardul Bancar (Visa Classic/Electron, MasterCard, Maestro) pentru  finalizarea si validarea platii, Clientul este directionat catre o Pagina de Plata securizata. Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat optiunea de plata online.

Daca se alege plata in numerar finalizarea platii este considerata in momentul achitarii sumei reprezentantului firmei de curierat partenere SHOP ONIMAG SRL.

Vanzatorul nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la Cardul Bancar al Clientului, acestea fiind procesate direct prin intermediul sistemelor securizate ale furnizorului de servicii de plati online. Procesatorul de Carduri Bancare agreat de Vanzator are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei Comenzi emise, Comenzi anulate, Contract valid sau Contract anulat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

Pretul de vanzare al Produselor este cel in vigoare la momentul plasarii Comenzii, sunt exprimate in LEI (RON) si includ TVA.

Pretul final platit de client este format din pretul produsului si eventualele cheltuieli de expeditie si/sau incasare precum si din comisioanele legate de plata cu cardul bancar (daca s-a optat pentru o astfel de modalitate de plata). SHOP ONIMAG SRL. nu percepe nici o taxa suplimentara clientului la cumpararea produsului. Pentru orice taxa perceputa in plus va puteti adresa imediat la office@onimag.ro .

Cu toate acestea, cotele de TVA aplicabile sunt cele aflate in vigoare la Data de Livrare a Produselor Clientului. In cazul in care intervin schimbari legislative, diferentele care rezulta in urma modificarii cotelor de TVA vor fi dupa caz, retinute sau restituite Clientului de catre Vanzator.

Preturile taiate de o linie afisate pe site semnifica pretul cu TVA inclus pentru Produsele care fac parte dintr-o campanie de reducere de pret. Aceste preturi au caracter pur informativ si nu au valoare juridica, ele fiind dublate de afisarea unui Pret nebarat, care reprezinta Pretul Promotional aplicabil la data Comenzii. In cazul unui Pret Promotional, Vanzatorul isi asuma responsabilitatea de aplicare a acestui Pret pentru toate Comenzile plasate in perioada promotionala.

Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in LEI. In cazul platii prin Card Bancar, Vanzatorul prin partenerii lui de procesare plati online, va debita contul curent al Clientului cu sumele reprezentand contravaloarea Produselor comandate, ulterior transmiterii catre acesta din urma a confirmarii Comenzii. In cazul platii in numerar, Vanzatorul va primi sumele reprezentand contravaloarea Produselor comandate si taxa de livare prin reprezentantul firmei  de curierat partenere SHOP ONIMAG SRL dupa transmiterea catre acesta din urma a confirmarii Comenzii.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de LEI. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

In conditiile prevazute de lege, pretul Produselor electronice de joasa tensiune afisat pe site, include Taxa de Timbru verde. In cazul in care Clientul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la costul produsului, acesta va contacta Vanzatorul.

In caz de neridicare / refuzare colet cu Produsele comandate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula Comanda. Ca urmare a nerespectarii angajamentului de primire comanda, Clientul poate suporta Taxe suplimentare de transport la urmatoarea comanda, poate suporta cererea de plata in avans la o urmatoare comanda sau poate suporta anularea contului de pe www.onimag.ro

IV. Livrarea Bunurilor

1. Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele comandate de catre Cumparator in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau prin serviciile Posta Romana cu ridicare din sediile Posta Romana, conform optiunii Clientului.

2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

3. Vanzatorul va efectua livrarea Produselor si/sau Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

Termenul de livrare obisnuit al produselor cumparate de la magazinele noastre se incadreaza intre 2 zile si 2 saptamani din momentul inregistrarii comenzii in serverele www.onimag.ro . In conditii speciale care nu tin direct de SHOP ONIMAG SRL. (probleme curieri, probleme furnizori, probleme meteorologice, etc.) ne asumam dreptul de a mari timpul de livrare anuntand Cumparatorul despre acest termen.

V. Avantajele de Fidelitate – promotii si concursuri

SHOP ONIMAG SRL. isi stabilieste singura regulamentele promotiilor si a concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau prin mesaje de posta electronica (e-mail, banner, etc.). De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. SHOP ONIMAG SRL. nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

Clientul va beneficia de avantajele de fidelitate conform conditiilor (tip, cantitate) afisate in Magazinul Web, in special in Fisele de Produs. Daca este cazul, avantajele de fidelitate www.onimag.ro sunt calculate la momentul validarii Comenzii.

VI. Garantii si Returul Produselor

Fiecare Produs (alimentar sau non-alimentar) comercializat de Vanzator beneficiaza de Termenul de Garantie sau Valabilitate, mentionat in Certificatul de Garantie al Produsului, pe eticheta sau ambalajul acestuia, dupa caz. Garantia este conforma legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Detalii clare despre trasaturile caracteristice ale fiecarui Produs sunt prezentate in Fisa de Produs dedicata. Niciun Client nu poate solicita o garantie extinsa, in alti termeni si alte conditii si/sau o garantie valida pentru un termen mai lung decat cel prevazut in documentele mentionate mai sus

Fiecare Produs comercializat de Vanzator beneficiaza de o garantie de conformitate in baza prevederilor Legii 449/2003.

In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Client poate solicita, in cazul lipsei conformitatii, in primul rand repararea Produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea Produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata. Inlocuirea Produsului este posibila in limita stocului disponibil.

In cazul in care Vanzatorul nu poate livra un Produs din cauza ca Produsul nu este disponibil, acesta va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care Vanzatorul ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care Produsul a fost deja platit, sumele varsate ca plata vor fi rambursate Clientului de catre Vanzator, imediat ce acestea se incaseaza de catre Vanzator de la procesatorul de plati on-line, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

A. Returnarea produselor

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. SHOP ONIMAG SRL  va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 14 zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. NU se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. si conform O.G. 130/2000 art. 10 lit.c. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea Produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi alimente, produse de lenjeria intima, costume de baie si/sau produse cosmetice.

Clientul poate returna produsele achizitionate din Magazinele Web www.onimag.ro , in urmatoarele situatii:

·         Ambalajul prezinta deteriorari severe, cu exceptia produselor alimentare;

·         Produsele au fost livrate/ facturate gresit;

·         Produsele prezinta defecte de fabricatie;

·         Produsele nu respecta continutul mentionat in momentul Comenzii.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului.

In conformitate cu art. 7 alin. 1 din OUG nr. 34/2014, Clientul are dreptul de a denunta unilateral Contractul la Distanta, in termen de 14 (paisprezece) zile de la data primirii Produsului/Produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a Produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului.

In cazul produselor livrate la domicilu, rambursarea se va face la pretul inscris pe documentul fiscal ce insoteste produsul returnat, in termen legal de maxim 14 zile, iar costul livrarii nu se restituie. Toate beneficiile SHOP ONIMAG SRL (puncte fidelitate, reducere etc.) acordate Clientului la achizitie vor fi anulate.

Clientul se obliga sa notifice Vanzatorului, intentia sa de a returna Produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa pe adresa office@onimag.ro in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la primirea Produselor si/sau Serviciilor.

Clientului care a notificat Vanzatorul in conditiile de mai sus, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca Produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 (paisprezece) zile , prin acelasi mijloc prin care a fost livrat (curier rapid) suportand costul returului, in caz contrar, Vanzatorul va considera cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

Vanzatorul poate sa refuze Produsele returnate de catre Clientii sai, daca Returul se incadreaza intr-unul din cazurile prevazute in continuare, fara ca acesta din urma sa poata pretinde daune-interese sau despagubiri:

·       In cazul inlocuirii Produsului achizitionat cu un alt Produs avand alte specificatii sau de un tip diferit, fata de cel comandat de pe www.onimag.ro

 ·      In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in acest capitol are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste termenul de 10 (zece) zile lucratoare, calculat din ziua lucratoare imediat urmatoare datei contractului onorat.

·    In cazul in care se returneaza un Produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in prezentul capitol, iar Produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

·   Conform O.G. 130/2000 art. 10 lit.c. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea Produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi alimente, produse de lenjeria intima, costume de baie si/sau produse cosmetice.

·   Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit (un ansamblu). In cazul in care Clientul a returnat un Produs deoarece acesta prezinta defecte de fabricatie, iar Vanzatorul nu dispune de un Produs Inlocuitor corespunzator, acesta va oferi Clientului contravaloarea Produsului respectiv.

Sesizari si Reclamatii:

Pentru orice sesizare sau reclamatie ne puteti contacta telefonic la numarul 0732.762..737 sau pe email la office@onimag.ro . Orice conflict aparut intre SHOP ONIMAG SRL si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. SHOP ONIMAG SRL se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate conform legii si prin aceleasi mijloace - curier rapid, cu plata la cumparator -  (cu exceptia produselor alimentare conform O.G. 130/2000), in termen de maxim 14 de zile calendaristice de la data denuntarii de catre Dvs a contractului. In cazul in care concilierea amiabila nu este posibila se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu, iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor romanesti.

B. Frauda

Vanzatorul nu solicita Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale de tip conturi/carduri bancare sau parole personale.

Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

Vanzatorul declina orice responsabilitate, in situatia in care un Client ar fi/ este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele Vanzatorului. Clientul va informa Vanzatorul asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact indicate de Vanzator.

Vanzatorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice Client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail in Magazinul Web www.onimag.ro poate opta pentru dezactivarea Contului de Client aferent acestei adrese de e-mail.

Comunicarile realizate de catre Vanzator prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

C. Limitari ale responsabilitatilor

Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea in cazul neexecutarii sau executarii necorespunzatoare a contractului fie din cauza Clientului, fie din cauza unei actiuni insurmontabile sau imprevizibile a unei terte parti, fie din cauza unui caz de forta majora.

Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil in nici un fel in fata niciunui Client care utilizeaza Magazinele web ale SHOP ONIMAG SRL sau continutul acestuia, altfel decat in limita prevederilor inscrise in DOCUMENT.

Vanzatorul nu garanteaza Clientului acces la Serviciul oferit prin intermediul Magazinele Web, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma, prin parcurgerea etapelor de inregistrare mentionate si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral Continutul, de a reproduce partial sau integral Continutul, de a copia, sau de a exploata orice Continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice Continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al Vanzatorului.

Vanzatorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor website-uri la care se ajunge prin legaturi din Continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele website-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

Vanzatorul este exonerat de orice vina in cazul utilizarii website-urilor si/sau al Continutului transmis catre un Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul website-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Vanzatorului, atunci cand aceasta utilizare a Continutului poate sau produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

Vanzatorul nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

·         Serviciul va fi potrivit cerintelor Clientului;

·         Serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;

·     Produsele/Serviciile obtinute gratis sau contra cost prin intermediul Serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Clientului;

In limita prevederilor acestui DOCUMENT, operatorii, administratorii si/sau proprietarii website-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie/ legatura/ tranzactie/ colaborare/ etc. care pot aparea intre Client si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul Magazinelor Web.

D. Legea aplicabila

DOCUMENTUL Termeni si Conditii vor fi aplicate si interpretate in conformitate cu legislatia romana.

In cazul in care orice prevedere a DOCUMENTULUI este declarata nula sau inaplicabila, aceasta prevedere va fi interpretata in asa fel incat sa reflecte cel mai bine intentiile partilor, iar restul prevederilor vor fi considerate aplicabile de plin drept.

Neaplicarea sau nerevendicarea aplicarii de catre SHOP ONIMAG SRL a oricarei dispozitii prevazute in DOCUMENT sau a oricarui drept al sau, nu se va interpreta in niciun caz ca renuntarea SHOP ONIMAG SRL la o astfel de dispozitie sau la un astfel de drept.

E. Date personale. Politica de Confidentialitate.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

1. SHOP ONIMAG SRL este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 22944.

2. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, SHOP ONIMAG SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

3. Scopul colectarii datelor este:

- informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate,

- trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

- de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

4. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a SHOP ONIMAG SRL, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul 22944, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 3.

5. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Bd. Marasesti, Nr. 42, Bl. 1, Sc. A, Et. 2, Ap. 7 Sector 4 Bucuresti

, in atentia S.C. SHOP ONIMAG SRL., va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.

7. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Bd. Marasesti, Nr. 42, Bl. 1, Sc. A, Et. 2, Ap. 7 Sector 4 Bucuresti

, in atentia S.C. SHOP ONIMAG SRL , va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:

7.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;

7.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;

7.3. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

8. De asemenea, SHOP ONIMAG SRL poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 3., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Bunurilor si Serviciilor noastre, asiguratori.

9. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

10. Securitatea Informatiilor: nivelul de securitate a tranzactiilor, a sesiunilor de cumparare si de introducere a datelor personale este in conformitate cu cerintele acestei industrii pe plan mondial. Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.S.C. SHOP ONIMAG S.R.L. nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de bug-uri sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea nu raspundem pentru bresele de securitate care pot exista in serverele companiei de hosting care gazduieste site-ul.

VII. Drepturile de Proprietate Intelectuala si Industriala

Toate elementele acestui Magazin Web (texte, fotografii, ilustratii, marci, logo-uri, pictograme, etc.) sunt proprietatea exclusiva a Vanzatorului sau a partenerilor sai. Aceste elemente sunt protejate de legislatia romana si de textele internationale referitoare la respectarea drepturilor de autor, a marcilor, a desenelor si a modelelor, a brevetelor etc.

Orice reproducere sau reprezentare chiar si partiala prin orice mijloace, realizata fara acordul scris, prealabil si expres al Vanzatorului sau al partenerilor sai unde acestia sunt titulari de drepturi, este interzisa si ilicita. Nerespectarea acestei interdictii constituie o contrafacere sau un act de concurenta neloiala care angajeaza responsabilitatea civila si penala a autorului sau.

Punerea in aplicare a hyperlink-urilor catre orice pagina a acestui website necesita acordul scris, prealabil si expres al Vanzatorului Utilizarea oricaror informatii de pe acest website in alte scopuri decat cel consultativ, in special in scopuri publice, comerciale sau umoristice, poate face obiectul unor urmariri penale atat in Romania, cat si in strainatate.

VIII. Litigii

Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc website-ului si/sau al oricarui Continut trimis de catre Vanzator Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile DOCUMENTULUI Termeni si Conditii.

Orice disputa cu referire la prezentul Document care ar putea sa apara intre un Client si Vanzator se va rezolva mai intai pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

IX. Dispozitii finale

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale website-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice parte din Continut, fara notificare prealabila a Clientului.

In limita Documentului, Vanzatorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe website din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul website-ului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a website-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

Contact In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu Vanzatorul, va rugam sa ne contactati la numarului de telefon 0732.762.737, de luni pana vineri, program in intervalul 10 :00 - 18:00, sau prin e-mail la office@onimag.ro .

Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la Magazinul Web www.onimag.ro , functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea Vanzatorului.

X. Identificarea Vanzatorului

Magazinul Web www.onimag.ro este proprietatea SHOP ONIMAG SRL., cu sediul social in Str Alunului nr. 12 Bragadiru jud Ilfov , inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J23/1297/2020, cod unic de inregistrare RO38949313, capital social 200 lei.

 

whatsapp